Aankoop en verkoop van edelstenen in Brussel

Bruxelles Achatd’Or legt zich, naast diamanten, toe op andere edelstenen. “Edelsteen” is de algemene naam voor bepaalde edelstenen die we kwalificeren als zeldzaam, mooi en hard.

Vier soorten zijn als volgt ingedeeld: diamant, smaragd, saffier en robijn. Dus voor degenen die juwelen met edelstenen willen maken, houd er rekening mee dat ze met BruxellesAchatd’Or zoals altijd in de hemel zullen zijn. We gaan je zoveel informatie geven over deze edelstenen dat je het verlangen zult voelen om ze volledig te leren kennen door ons te bezoeken.

Het huis koopt ook alle beschikbare edelstenen. Maar voordat we op details ingaan, is het belangrijk om de specifieke kenmerken van deze stenen te kennen.

Aankoop en verkoop van edelstenen

Oorspronkelijk in hun zuivere vorm, waren ze kleurloos, maar de chemische elementen die tijdens hun vorming aanwezig waren, hebben zich gemengd en een kleur gegeven. Men kan zeggen dat alle edelstenen uit twee bronnen komen: organisch of mineraal. Door de eeuwen heen werden ze als waardevol beschouwd en werden ze als valuta gebruikt.

Grote vorsten en royalty’s over de hele wereld hielden ervan zichzelf te versieren met deze edelstenen, zo prachtig en krachtig dat ze zijn. En deze stenen zijn overal bekend omdat ze een geloofsobject vertegenwoordigen en er zelfs medicinale en magische krachten aan worden toegeschreven. De wetenschap is sindsdien enorm geëvolueerd en daarmee is een nieuw classificatie- en waardesysteem ontstaan.

Met deze nieuwigheden is de naam edelsteen niet langer beperkt tot deze vier hoofdstenen, maar is hij verbreed tot bepaalde edelstenen zoals topaas, tanzaniet, amethist, granaat … Om de kwaliteit van een edelsteen te beoordelen is een reeks criteria nodig: karaatgewicht, zuiverheid, kleur en snijkwaliteit. U moet weten dat een karaat gelijk is aan 0,2 g.

Aankoop en verkoop van smaragd

Smaragd is de afgeleide van een Perzische naam, maar komt in het Latijn tot ons over als “Smaragdus”. Het behoort tot de familie Beryls. De eerste smaragden werden gedolven in Egypte en de Indo-Iraanse regio die we tegenwoordig kennen als Afghanistan. Het is een steen die van hydrothermische oorsprong is.

Wetenschappers legden uit dat de vorming ervan te wijten is aan het binnendringen van magma in de rotsen. Dus door de versmelting van rotsen die rijk zijn aan beryllium en rotsen die veel chroom bevatten, is de steen ontstaan. Het lijkt misschien vreemd om ze in dezelfde steen te vinden, omdat deze rotsen theoretisch, vanuit chemisch oogpunt, niet compatibel zijn.

Beryllium bepaalt de structuur van de smaragd en chroom is verantwoordelijk voor de unieke groene kleur die deze steen bezielt. Het magma dringt door de rotsen en hun vermenging resulteert in de creatie van fijne hexagonale kristallen. Deze verbintenis is niet zonder gevolgen, want de meeste smaragden zijn niet van goede kwaliteit, maar helder en ondoorzichtig.

Zeldzame smaragden zijn zeer intens en helder tegelijk groen van kleur. Hun zuiverheid is hun fout, want zelfs mooie smaragden bevatten kleine insluitsels. Smaragd is ook een dubbelzijdige steen die geluk kan brengen. Het vereist onfeilbare loyaliteit van de persoon die het draagt.

Voor degenen die liefde willen promoten, bied je wederhelft een juwelenset met een heldere groene smaragd aan voor een lage prijs. Bruxelles Achat d’or zal u zoveel mogelijk adviseren.

In- en verkoop van saffier

De oorsprong van deze naam is oosters en in het Hebreeuws is het letterlijk “het mooiste”. Omdat saffier echt en traditioneel blauw is, zijn er verschillende paletten, van de meest ondoorgrondelijke tot de bleekste, die vaag op de lucht lijken. Diep zeeblauw, wildblauw als de ogen van een Birmese katachtige, het symboliseert de mysterieuze vrouw.

Het verzamelt echter nog steeds onder zijn naam de verschillende kleuren van de korundgroep: oranje, geel, roze en groen. Door zijn hemelse kleur vertegenwoordigt saffier een link met de lucht en alle koningen hadden het. Sommigen dragen het zelfs als talisman, zoals degene die tot op de dag van vandaag nog steeds in de kathedraal van Reims wordt bewaard.

Bovendien had koning Lodewijk XIV een saffieren hoedenspeld met een nogal merkwaardige vorm, in een ruitvorm die vandaag te bewonderen is in het Historisch Museum in Parijs. Koningin Marie-Amélie had een decor versierd met weelderige saffieren die te zien zijn in de Louvre-collecties.

De hertogin van Windsor heeft een sterke stempel op de geest gedrukt met een prachtige saffieren cabochon met een panter.

Over het algemeen komen saffieren uit Birma, Australië, Sri Lanka en Thailand. Maar de grootste mijnen zijn in India: Birma en Kasjmir. Om de saffier op te graven, scheurt de mens van de aarde ruwe kristallen in alle schakeringen en kleuren. We verwarmen ze om de uiteindelijke kleur te krijgen en we snijden ze om door de betoverende lichtstralen te gaan.

Het is daarom een ​​vrij harde steen die andere stenen weet te krassen dan de diamant die saffier kan krassen. Het heeft meerdere gezichten en iedereen kan zijn voorkeuren vinden in termen van tinten, kleuren en vormen. Er is een saffier genaamd “Cashmere” die zeer gewild is vanwege zijn blauwe kleur die ook heel bijzonder is.

Saffieren van alle kleuren zijn te wijten aan de aanwezigheid van onzuiverheden zoals ijzer, chroom of titanium die worden aangetroffen in aluminiumoxide, het eerste bestanddeel van saffier. Onder de saffiervariëteiten vallen er drie op: witte saffier, geel korund of gele saffier of zelfs gouden saffier en tenslotte roze saffier.

Wat betreft de grootte is het ovaal de meest gebruikte vorm, maar er zijn nog steeds saffieren in rechthoek, kussen en peer-vorm. Deze steen staat bekend als de hemelse steen en voor de oosterlingen een kostbare, meest krachtige talisman. Het heeft de deugd beminnelijk, vredig, vroom en rijk te maken en er wordt gezegd dat het beschermt tegen pest, verraad, armoede en tegen het gif van slangen.

Het licht van de saffier nodigt uit tot voorzichtigheid, trouw en zorgt voor blijvende vrede in de ziel. Al met al is saffier een ideale steen voor koppels omdat het de huwelijkstrouw symboliseert. Het trekt ook sympathie aan en bewaart de zuiverheid van de ziel van degenen die het dragen.

Robijnen kopen en verkopen

Van het Latijnse “rubeus”, wat rood betekent, is het vanwege zijn zeldzaamheid de duurste van alle edelstenen. De robijn is de kostbaarste van de 12 edelstenen die God heeft gemaakt. Om het te hebben, moeten onderzoekers de wereld kammen. Robijnen van meer dan 5 karaat zijn zeer zeldzaam. De mooiste robijnen zijn afkomstig van kalksteenafzettingen en andere zijn van vulkanische oorsprong. Ze worden gevormd op een diepte van 25 tot 50 km.

Thailand is de grootste robijnmarkt. Net als saffier behoort het tot de groep korund. Chroomoxide is verantwoordelijk voor de kleur en deze kleur varieert in tinten van rozerood tot robijnrood en van karmijnrood tot diep paarsachtig rood. Transparante robijnen en zeer donkere tinten zijn het meest gewild.

Sinds de 15e eeuw bevinden de mooiste robijnen zich in het centrum van Birma, voornamelijk in Mogok, waar ze worden gedolven. Ze komen ook voor in Vietnam, Sri Lanka en Thailand. Voor robijnen van vulkanische oorsprong worden ze gevonden in de voormalige Sovjetrepublieken. In India, China, Cambodja, Madagaskar en Afghanistan bestaan ​​ook robijnafzettingen.

In de Verenigde Staten worden robijnen gedolven in de staat Montana, in de mijnen van North Carolina. Sommige hebben veel hogere waarden dan diamanten. Dit zijn de grote lichte robijnen van Thailand en Birma. Robijn is de tweede in hardheid na diamant. Het is mogelijk om alle soorten te snijden, maar de ovale snit blijft het meest gebruikt.

Als de robijn in een cabochon wordt gesneden, kunnen er gevolgen optreden zoals de aanwezigheid van asterismen, dat wil zeggen dat een zespuntige ster zichtbaar is in de steen.                                        

En dit soort robijn is een van de meest gewilde, ook wel ster robijn genoemd. In 1837, onder hoge temperatuur, leidde de versmelting van het pigment van chroomoxide en aluinsteen tot synthetische robijnen.

Sindsdien zijn er verbeteringen aangebracht om de productie van deze synthetische robijnen eruit te laten zien als echte robijnen met dezelfde kenmerken. Op natuurlijke robijnen zijn insluitsels duidelijk zichtbaar maar hebben ze gelukkig geen invloed op de kwaliteit van de steen. Professionals onderschrijven deze insluitsels van ernstige tekortkomingen bij het garanderen van de authenticiteit van de echte robijnsteen niet.

En deze insluitsels maken het mogelijk om de plaats te bepalen waar de steen werd gevonden. Robijn is de steen van koningen en hij troont altijd overal. Het is dus een koninklijke steen die aan alle ambitieuze mensen kan worden toegeschreven. De robijn symboliseert vuur en geluk. Het brengt vreugde en voorspoed, het geeft gezondheid en energie. Het bewaart ook vergiften en wordt beschouwd als een waarzeggende steen. Het verandert van kleur als er iets ergs gaat gebeuren. Bij een ernstige ziekte wordt het aangetast. Dus het bezitten van een robijn belooft een gelukkig leven en eeuwig geluk. De grootte van de saffier is nodig bij de evaluatie ervan.

Bruxelles Achatd’Or nodigt door haar ervaring iedereen uit om hun ambitie op het gebied van edelstenen te komen vervullen. Of je nu voor robijn, saffier of smaragd kiest, de keuze is breed. Het beste is om ze allemaal te hebben, want ze hebben allemaal enorme kenmerken en ons huis staat klaar om je te helpen. Wacht dus niet langer en kom langs.