Aankoop van antieke sieraden

Of u nu antieke juwelen wilt kopen of juist uw antieke juwelen wilt verkopen, Bruxelles Achatd’Or is uw bevoorrechte partner in België en aangrenzende landen zoals Frankrijk of Luxemburg. Als we je verwelkomen in ons expertisekantoor in de Louizawijk in Brussel, kan je immers ook profiteren van een gepersonaliseerde studie via het onlineformulier op onze website.

Het kopen en verkopen van antieke sieraden vereist echte expertise om een nauwkeurige schatting van de prijs ervan te kunnen maken. In feite gaat het hier niet om het gewicht te laten overeenstemmen met een prijs, aangezien er bij de samenstelling van de laatste rekening wordt gehouden met veel andere parameters. Zodanig zal ons team van onze experten zich daarom focussen op de volgende punten:

  • Kwaliteit en gewicht van het edelmetaal waarmee de oude sieraden zijn gemaakt.
  • Aantal en soort edelstenen op het juweel.
  • Gebruikte juwelentechniek en tijdstip van creatie van de betreffende sieraden.
  • Prestige en zeldzaamheid van het goed en / of de artisanale juwelier, van het merk.

Het is omdat onze deskundigen juweliers gedreven worden door een grote passie voor alle soorten sieraden, dat we al jaren de reputatie van ernst en professionaliteit verweren die de onze is. Deze kennis zal u ten goede komen om de best mogelijke prijs bij de aankoop of verkoop van oude of tweedehands sieraden te verkrijgen.

Verschil tussen antieke sieraden en gedragen sieraden

Het is soms moeilijk om het verschil te zien tussen antieke sieraden en gedragen sieraden. Waar is de limiet? Wat onderscheidt de één van de ander? Het antwoord is uiteindelijk vrij simpel: een sieraad wordt als oud beschouwd als het ouder is dan 50 jaar en omgekeerd wordt een sieraad als tweedehands beschouwd als het minder dan 50 jaar oud is. De staat van het juweel heeft dus geen invloed op de kwalificatie als oud juweel of tweedehands juweel.

Dit is een belangrijk punt waarmee rekening wordt gehouden bij het opmaken van een gratis offerte door onze experten, want Bruxelles Achat d’Or beschikt over de nodige apparatuur en expertise om de soms noodzakelijke herstelling van uw goederen uit te voeren. Het is daarom met het grootste respect voor de gebruikte technieken dat we werken aan sieraden die gerepareerd moeten worden om hun vroegere pracht en praal te weergeven.

Soorten antieke sieraden

De aankoop van antieke juwelen maakt deel uit van onze erkende expertise die ons in staat heeft gesteld de grote bekendheid te verwerven die vandaag de dag van ons is. Onze experten zijn dus geschoold in verschillende juwelen technieken en weten ze te onderscheiden alsook de geschiedenis ervan te identificeren.

Sieraden technieken

Hoewel er veel technieken bestaan, zijn er drie types sieraden waarmee wij worden geconfronteerd voor de gratis evaluatie . . Zo vinden we het artisanale juweel, het jugendstil juweel en het juweel Art Deco. Meer recente technieken maken deel uit in de categorie “tweedehands”, zoals we u vooraf hebben uitgelegd.

Handgemaakte sieraden worden niet geassocieerd met een bepaald tijdperk of bepaalde techniek, behalve dat ze met de hand zijn vervaardigd door een ambachtsman en niet industrieel. Er is dus een zeer grote verscheidenheid aan handgemaakte juwelen die zich van elkaar onderscheiden door hun originele creaties maar ook door hun geografische oorsprong. Russisch vakmanschap verschilt inderdaad van dat van bijvoorbeeld Egyptisch en slechts één van onze experten in het kopen van oude sieraden zal het onderscheid kunnen maken om u de best mogelijke prijs aan te bieden.

Vanaf 1890 zagen we de opkomst van een nieuwe stijl sieraden, Art Nouveau.  Het zal een revolutie teweegbrengen in de creatie van sieraden en alle kunsten. Vaak met behulp van zogenaamde “eenvoudige” metalen zoals ijzer, koper of messing zijn creaties allemaal in bochten en asymmetrisch. Regelmatig vinden we het thema vrouw of natuur als inspiratiebron voor oude Art Nouveau sieraden. Eén van de meest gerenommeerde ontwerpers van Art Nouveau sieraden is de beroemde juwelier Tiffany.

Twintig jaar later, rond 1910, evolueerde de art nouveau naar een nieuwe stijl die een tijdloze indruk achterliet, vooral met zijn architectonische prestaties: art deco. Dit is inderdaad de stijl die werd gebruikt om het beroemde Chrysler Building in New York te realiseren waarvan de pijl de lucht lijkt te doorboren. Deze stijl, sterk beïnvloed door het kubisme, presenteert abstracte en geometrische vormen. Art Deco sieraden passen dan ook uitstekend bij de lichte outfits van de vrouwen van die tijd.

Soorten antieke sieraden

Antieke sieraden hebben een grote verscheidenheid aan vormen, ongeacht de gebruikte creatietechniek alsook hun geografische oorsprong. Zo vinden we oorbellen, ringen, trouwringen of zelfs zegelringen.

Maar er zijn ook sublieme manchetknopen, speciaal voor de Art Deco periode, evenals armbanden, kinkettingen en bangles die op hun beurt in alle tijdperken en stijlen te vinden zijn.

Kettingen, hangers, broches, dasspelden, amuletten, cameeën, kettingen, rozenkransen, medailles, medaillons en andere soorten oude sieraden zijn door de eeuwen heengegaan.

Met de grootste zorg gemaakt door gepassioneerde juweliers, zullen ze eveneens met de grootste aandacht worden beoordeeld door ons team.

Om een gratis offerte te krijgen, kan u ons in alle discretie komen ontmoeten in ons expertisekantoor in de Louizawijk in Brussel of contact met ons opnemen via internet via het online formulier op onze website.