De Diamond Cut

De Diamond Cut ( de Cut ) verwijst naar de hoeken en verhoudingen van een diamant, maar ook naar zijn vorm.

De volledige kunst van een diamantslijper is noodzakelijk om de schittering, het vuur en de optimale schoonheid van de diamant te onthullen.

Gebaseerd op complexe wetenschappelijke formules, zal een goed geslepen diamant licht van het ene facet naar het andere reflecteren, als een spiegel, en het licht verstrooien over de bovenkant van de diamant, over de tafel.

Diamanten die te dik of te afgeplat zijn, verliezen licht van de zijkant of onderkant van de steen, dus deze diamanten hebben minder glans, minder vuur en minder waarde.

De diamanthandelaar zal bij het slijpen van de diamant moeten beslissen om enkele insluitsels in de diamant uit te sluiten of achter te laten. Hoe hoger de zuiverheidsgraad van de geslepen diamant is, hoe waardevoller deze diamant zal zijn. Het verwerken van de steen heeft weinig invloed op de uiteindelijke kleur (tint) van de diamant.

Diamond Cut verwijst ook naar de geslepen vorm van de diamant, bijvoorbeeld rond briljant, peer of hart. Een briljant ronde diamant is perfect symmetrisch en reflecteert bijna al het licht die in de steen infiltreert, het is de meest gewaardeerde en meest gevraagde geslepen vorm.

Er bestaan ​​andere gesneden vormen, deze worden “fancy cuts” genoemd (ovaal, peer, prinses, radiant, kussen, enz.), Deze gesneden vormen zijn minder courant dan de briljant ronde vorm.