De helderheid van dediamant

De zuiverheid van een diamant verwijst naar de kwaliteit van diamanten zonder insluiting, maar die toch oppervlaktedefecten hebben.

Zuiverheid is een zeer belangrijke factor bij het bepalen van de waarde van een diamant.

Een diamant zonder insluiting zou puur zijn. De verschillen in zuiverheid tussen stenen die op elkaar lijken, zijn moeilijk vast te stellen en alleen de “gemogloog” die wit licht en een vergrootglas gebruikt, kan zeggen of een diamant VS1 of VVS2 is.

Voor iedereen kunnen twee diamanten er hetzelfde uitzien, maar er is eigenlijk een verschil in kwaliteit. 

Dit is de reden waarom het altijd het beste is om een ​​diamant te kopen bij een betrouwbare expert, zodat er geen onduidelijkheid bestaat wanneer u besluit om deze door te verkopen.

Overweeg om te vragen naar de kenmerken van de diamant die u wilt kopen.

Hier zijn enkele voorbeelden:

VVS1 / VVS2: mate van zuiverheid die wordt toegeschreven aan een diamant die kleine insluitsels en oppervlaktedefecten bevat die zeer moeilijk te detecteren zijn met een vergrootglas.

VS1 / VS2: mate van zuiverheid die wordt toegeschreven aan een diamant die, wanneer deze onder een microscoop wordt onderzocht, oppervlaktedefecten en kleine insluitsels aan het licht brengt die onzichtbaar zijn voor het blote oog.

SI1 – SI2: Bevat kleine insluitsels en externe defecten, gemakkelijk te lokaliseren met een vergrootglas.

P1 – P2 – P3: Insluitingen en externe defecten zichtbaar voor het blote oog.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen om de helderheid van uw diamant te kennen. We analyseren veel diamanten en maken daarbij gebruik van onze uitgebreide ervaring.

De zuiverheid van de diamant:

Toen het kristalliseerde, onderging de diamant verschillende insluitsels van waar het zich bevond.

De grootte van deze insluitsels, hun aard, aantal en locatie hadden dus gevolgen voor de zuiverheid van de diamant en hun individuele zeldzaamheid. En deze criteria hebben grote invloed op de prijs.

Bovendien vertoonde het, toen het werd ontdekt, een bepaalde positie en deze positie kan het vermogen van licht dat door de steen kan worden gezien, beschadigen.

De beoordeling van de zuiverheid van een diamant wordt beheerst door het internationaal recht.

Hier zijn enkele indicaties waardoor u iets meer kunt weten: IF of zuiverheid onder de microscoop, VVS1-VVS2 of heel erg kleine insluitsels, VS1-VS2 of hele kleine insluitsels, SI1-SI2 of kleine insluitsels, PI of eerste duik, PII of tweede duik, PIII of derde duik.

Met betrekking tot IF, wordt gezegd dat een diamant “puur” is onder een vergrootglas wanneer een expert hem 10 keer onder vergroting door een achromatisch en aplanatisch vergrootglas onder gewoon licht heeft onderzocht.

En de diamant komt eruit zonder insluitsels en is transparant.

Wat betreft de VVS1-VVS2, zijn de kleine inclusies 10 keer moeilijk te herkennen onder het vergrootglas. Bij de VS1-VS2 zijn zeer kleine inclusies altijd moeilijk te zien onder het vergrootglas.

Aan de zijkant van de SI1-SI2 zijn de kleine insluitsels gemakkelijk 10 keer te zien door het vergrootglas, maar ze zijn onzichtbaar voor het blote oog als we naar de zijkant van de kroon kijken.

Wat betreft de PI: inclusies zijn ook gemakkelijk te zien onder het vergrootglas en nog steeds onzichtbaar voor het blote oog als je jezelf in dezelfde positie plaatst als voorheen.

Deze inclusies hebben echter geen effect op de klaarheid van de diamant. Voor PII kunnen verschillende inclusies gemakkelijk zichtbaar zijn voor het blote oog als er een in hetzelfde veld is geplaatst. Maar deze keer hebben de inclusies een klein effect op de schittering van de diamant.

Ten slotte zijn voor PIII veel inclusies zichtbaar voor het blote oog en hebben ze volledig invloed op de schittering van de diamant.

Ons advies is dan om een ​​diamant te nemen die niet helemaal 10 keer puur is. Het is noodzakelijk om zuiverheden te kiezen die geen gevaar opleveren voor de schittering van de diamant en om voor SI te kiezen.