Aankoop van massief zilver bestek in België

argent massif

Bruxelles Achat d`or is uw referentie voor het kopen van zilver bestek in België. We behoren tot de meest betrouwbare en veilige huizen in België en Europa.

We kopen al het bestek in massief zilver, in complete huishoudelijke artikelen of in losse stukken.

Uw zilveren pollepels, uw zilveren lepels, uw zilveren messen, uw zilveren vorken. Alle stijlen, alle maten, alle merken, alle tijdperken, oud en nieuw, en voor een geweldige prijs.

Het zogenaamde zilver bestek kan ook van zilvermetaal zijn gemaakt, maar in dit geval is de waarde heel anders.

De titratie geeft aan hoeveel zilver er in zit en gaat van 800 duizendsten tot 925 duizendsten tot 825 duizendsten en 925 sterling. De titratie hangt dus af van de geldwaarde van uw objecten. Maar niet alléén de titels, ook de tijd, de herkomst, het merk en de verschillende kenmerken.

Als u geen kenmerk ziet, betekent dat niet dat ze niet de waarde zijn die u zou verwachten. Er zijn veel verrassingen!

Laat ze u door onze experts zien.

Hoe schat ik de waarde van mijn massief zilver bestek?

Het ontbreken van een keurmerk is immers niet altijd een betrouwbare aanwijzing om te bepalen of uw massief zilver bestek geen waarde heeft. En dit is vooral het geval bij prachtige handgemaakte stukken waar het, waardoor het met de hand is gemaakt, het kan gebeuren dat de meester zilversmid gewoon het keurmerk aan het einde van zijn werk is vergeten aan te brengen. Dit is ook het geval bij zeer oude massief zilveren voorwerpen, aangezien het keurmerk pas sinds 1838 verplicht is.

Er kunnen ook andere redenen zijn voor het ontbreken van een keurmerk op massief zilver bestek. Zo hoeven munten onder de 10 gram of die van religieuze aard geen keurmerk te hebben. Maar over het algemeen zijn ze complexer en kunnen aléén experten, zoals die van Bruxelles Achat d’Or, u uitleg geven. Zo kunnen we u precies informeren over de kwaliteit van uw massief zilver bestek, het exacte duizendste zilver dat ze bevatten, de waarde van het creatieve werk en dus de exacte prijs.

Begin met het zelf beoordelen van uw massief zilveren bestek

In de meeste gevallen zal er echter één keurmerk aanwezig zijn op uw zilver metaal of zilver metalen bestek. Zo duidt de stempel met Minerva’s kop zilver 800/1000, 925 en 950 aan. Ponsen in de vorm van een krab of een zwijnenkop worden gebruikt voor kleine werken voor zilver 800. Ten slotte wordt de stempel die een zwaan voorstelt gebruikt voor importgeld. In het laatste geval is het duizendste zilver variabel en kan alleen een deskundige die uitgerust is met geschikt gereedschap, u informeren over de exacte inhoud ervan.

Wat wordt bedoeld met zilverwerk?

De term zilverwerk verwijst generiek naar alle huishoudelijke voorwerpen gemaakt van massief zilver of verzilverd metaal, of zelfs vermeil (verzilverd met goud). Deze term omvat dus veel meer bewegende voorwerpen dan bestek waar we spontaan aan denken. Dus, terwijl messen, vorken en lepels deel uitmaken van zilverwerk, worden zilveren borden en serveerschalen ook als zilverwerk beschouwd. We zullen ook veel zilveren voorwerpen vinden die deel uitmaken van het zilverwerk in de huizen. Onder deze kunnen we suikerpotten, kandelaars, zilveren fotolijsten …

Zoals u kunt zien, zijn er veel huishoudelijke artikelen die waarschijnlijk geschikt zijn om doorverkocht te worden aan experten die massaal zilver kopen en verkopen. Om de exacte waarde te weten, hoeft u alleen maar naar ons expertisekantoor in de Louizawijk in Brussel te gaan of een offerteaanvraag in te dienen via het online formulier op onze website.

Massief zilveren bestek kopen: het geval van een onvolledig servies.

Na verloop van tijd, of soms in geval van overerving, kan het gebeuren dat het bestek geheel of gedeeltelijk ontbreekt in een set van sterling zilver bestek. In het geval dat er bijvoorbeeld een paar messen ontbreken bij de het bestek, kun je mij dan een aanbod doen om in België massief zilver bestek te kopen?

Het antwoord is ja ! Zelfs een onvolledig massief zilver servies kunnen te koop worden aangeboden. Houd er echter rekening mee dat hun waarde zal worden afgeschreven. De prijs wordt inderdaad geëvalueerd op basis van veel parameters die we u eerder konden presenteren. En het feit dat het servies compleet of incompleet is, is daar één van. Het duizendste zilver, het gewicht en de andere parameters waarmee rekening wordt gehouden, zullen uw eigendom echter verbeteren.

Is het merk belangrijk bij de aanschaf van massief zilver bestek?

Sommige merken kenmerken zich door prestige en vaak een garantie voor kwaliteit. Als de namen van Christofle en Ercuis snel bij iedereen opkomen, zijn er niettemin andere huizen die solide zilveren servies aanbieden. De in Parijs gevestigde ambachtsman Aubry Cadoret heeft zich dus gespecialiseerd in het maken van massief zilver bestek en de waarde van zijn producties is vergelijkbaar met die van meer prestigieuze merken.

Het ontbreken van een merkteken op uw massief zilver bestek betekent echter niet noodzakelijk dat het geen waarde heeft. Ten eerste zijn ze hun gewicht waard en de duizendste van het zilver dat ze bevatten. Maar de periode van creatie zal van invloed zijn op de inschatting die Bruxelles Achat d´Or ervan zal kunnen maken, op dezelfde manier als de methode die de vakman gebruikt voor hun ontwerp. Daarom is het belangrijk om uw massief zilver bestek te laten schatten door experten die u al deze aanvullende en nauwkeurige informatie kunnen verstrekken.

Aankoop van massief zilveren bestek in België

Gezien al deze informatie, bent u misschien geïnteresseerd in het verkopen van uw sterling zilveren bestek dat u niet nodig heeft. Bruxelles Achat d’Or is al jaren gespecialiseerd in de terugkoop van deze objecten. Wij verwelkomen u in ons expertisekantoor in de Louizawijk in Brussel om u gratis een exacte schatting te geven van uw massief zilveren of zilveren metalen voorwerpen. U kunt ook profiteren van onze expertise via het online formulier op onze website. Dit proces is weer helemaal gratis.