Aankoop van massief zilver bestek in België

argent massif

Bruxelles Achat d’Or is uw referentie voor de aankoop van zilveren bestek in België. Wij behoren tot de meest betrouwbare en veilige zilverkopers in België en Europa.

Wij kopen al het massief zilveren bestek, of het nu complete sets zijn of losse stukken.

Wij kopen zilver in Brussel, of het nu gaat om uw zilveren soeplepels, zilveren lepels, zilveren messen of zilveren vorken, wij zijn geïnteresseerd in alle stijlen, formaten, merken en tijdperken, zowel antiek zilver als modern, en waarderen ze tegen een zeer goede prijs.

Het is belangrijk op te merken dat zogenaamd zilveren bestek ook verzilverd kan zijn; in dat geval is de waarde heel anders.

Het keurmerk geeft de verhouding van zilver aan, variërend van 800 tot 925 duizendsten, inclusief 825 duizendsten en sterling 925. De monetaire waarde van uw items zal afhangen van het keurmerk. Maar het is niet alleen het keurmerk dat telt. Het tijdperk, de oorsprong, het merk en verschillende meesterkeurmerken worden ook in overweging genomen.

Als u geen keurmerk ziet, betekent dit niet noodzakelijk dat uw bestek niet de waarde heeft die u hoopte. Er kunnen aangename verrassingen zijn!

Laat onze experts uw zilver evalueren en de beste prijs in Brussel aanbieden! Vul alstublieft het contactformulier in en een van onze teamleden zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact op met onze zilveren bestekexperts - Bruxelles Achat d`Or​

Hoe schat ik de waarde van mijn massief zilver bestek?

Het ontbreken van een keurmerk is immers niet altijd een betrouwbare aanwijzing om te bepalen of uw massief zilver bestek geen waarde heeft. En dit is vooral het geval bij prachtige handgemaakte stukken waar het, waardoor het met de hand is gemaakt, het kan gebeuren dat de meester zilversmid gewoon het keurmerk aan het einde van zijn werk is vergeten aan te brengen. Dit is ook het geval bij zeer oude massief zilveren voorwerpen, aangezien het keurmerk pas sinds 1838 verplicht is.

Er kunnen ook andere redenen zijn voor het ontbreken van een keurmerk op massief zilver bestek. Zo hoeven munten onder de 10 gram of die van religieuze aard geen keurmerk te hebben. Maar over het algemeen zijn ze complexer en kunnen aléén experten, zoals die van Bruxelles Achat d’Or, u uitleg geven. Zo kunnen we u precies informeren over de kwaliteit van uw massief zilver bestek, het exacte duizendste zilver dat ze bevatten, de waarde van het creatieve werk en dus de exacte prijs.

Begin met het zelf beoordelen van uw massief zilveren bestek

In de meeste gevallen zal er echter één keurmerk aanwezig zijn op uw zilver metaal of zilver metalen bestek. Zo duidt de stempel met Minerva’s kop zilver 800/1000, 925 en 950 aan. Ponsen in de vorm van een krab of een zwijnenkop worden gebruikt voor kleine werken voor zilver 800. Ten slotte wordt de stempel die een zwaan voorstelt gebruikt voor importgeld. In het laatste geval is het duizendste zilver variabel en kan alleen een deskundige die uitgerust is met geschikt gereedschap, u informeren over de exacte inhoud ervan.

Wat wordt bedoeld met zilverwerk?

De term zilverwerk verwijst generiek naar alle huishoudelijke voorwerpen gemaakt van massief zilver of verzilverd metaal, of zelfs vermeil (verzilverd met goud). Deze term omvat dus veel meer bewegende voorwerpen dan bestek waar we spontaan aan denken. Dus, terwijl messen, vorken en lepels deel uitmaken van zilverwerk, worden zilveren borden en serveerschalen ook als zilverwerk beschouwd. We zullen ook veel zilveren voorwerpen vinden die deel uitmaken van het zilverwerk in de huizen. Onder deze kunnen we suikerpotten, kandelaars, zilveren fotolijsten …

Zoals u kunt zien, zijn er veel huishoudelijke artikelen die waarschijnlijk geschikt zijn om doorverkocht te worden aan experten die massaal zilver kopen en verkopen. Om de exacte waarde te weten, hoeft u alleen maar naar ons expertisekantoor in de Louizawijk in Brussel te gaan of een offerteaanvraag in te dienen via het online formulier op onze website.

Massief zilveren bestek kopen: het geval van een onvolledig servies.

Na verloop van tijd, of soms in geval van overerving, kan het gebeuren dat het bestek geheel of gedeeltelijk ontbreekt in een set van sterling zilver bestek. In het geval dat er bijvoorbeeld een paar messen ontbreken bij de het bestek, kun je mij dan een aanbod doen om in België massief zilver bestek te kopen?

Het antwoord is ja ! Zelfs een onvolledig massief zilver servies kunnen te koop worden aangeboden. Houd er echter rekening mee dat hun waarde zal worden afgeschreven. De prijs wordt inderdaad geëvalueerd op basis van veel parameters die we u eerder konden presenteren. En het feit dat het servies compleet of incompleet is, is daar één van. Het duizendste zilver, het gewicht en de andere parameters waarmee rekening wordt gehouden, zullen uw eigendom echter verbeteren.

Is het merk belangrijk bij de aanschaf van massief zilver bestek?

Sommige merken kenmerken zich door prestige en vaak een garantie voor kwaliteit. Als de namen van Christofle en Ercuis snel bij iedereen opkomen, zijn er niettemin andere huizen die solide zilveren servies aanbieden. De in Parijs gevestigde ambachtsman Aubry Cadoret heeft zich dus gespecialiseerd in het maken van massief zilver bestek en de waarde van zijn producties is vergelijkbaar met die van meer prestigieuze merken.

Het ontbreken van een merkteken op uw massief zilver bestek betekent echter niet noodzakelijk dat het geen waarde heeft. Ten eerste zijn ze hun gewicht waard en de duizendste van het zilver dat ze bevatten. Maar de periode van creatie zal van invloed zijn op de inschatting die Bruxelles Achat d´Or ervan zal kunnen maken, op dezelfde manier als de methode die de vakman gebruikt voor hun ontwerp. Daarom is het belangrijk om uw massief zilver bestek te laten schatten door experten die u al deze aanvullende en nauwkeurige informatie kunnen verstrekken.

Aankoop van massief zilveren bestek in België

Gezien al deze informatie, bent u misschien geïnteresseerd in het verkopen van uw sterling zilveren bestek dat u niet nodig heeft. Bruxelles Achat d’Or is al jaren gespecialiseerd in de terugkoop van deze objecten. Wij verwelkomen u in ons expertisekantoor in de Louizawijk in Brussel om u gratis een exacte schatting te geven van uw massief zilveren of zilveren metalen voorwerpen. U kunt ook profiteren van onze expertise via het online formulier op onze website. Dit proces is weer helemaal gratis.

Comment Identifier de l'Argenterie en Argent Massif Authentique

Lors de l’évaluation de la valeur de votre argenterie, il est essentiel de comprendre les indicateurs clés d’authenticité. Bien que les poinçons soient cruciaux, l’examen de l’artisanat, de la période de création et d’autres caractéristiques uniques peut fournir des informations supplémentaires. Dans cette section, nous plongeons dans les nuances qui rendent votre argenterie en argent massif précieuse.

Les Subtilités des Poinçons et Leur Signification

Alors que le texte mentionne brièvement les poinçons, il est crucial d’approfondir leur signification. Différents poinçons indiquent diverses compositions d’argent, et les comprendre est crucial pour déterminer l’authenticité et la valeur de votre argenterie. Cette section explore en détail les poinçons courants, y compris la tête de Minerve, le crabe, la tête de sanglier et le cygne.

Marques de Collection : Au-delà de Christofle et Ercuis

Alors que des marques renommées comme Christofle et Ercuis ont du prestige, d’autres artisans et maisons notables interviennent dans le domaine des couverts en argent massif. Explorer des marques moins connues mais réputées, telles qu’Aubry Cadoret, éclaire le marché diversifié de l’argenterie. Cette section souligne l’importance de la reconnaissance de la marque et son impact sur la valeur de vos couverts.

Argenterie au-delà des Couverts : Exploration de la Polyvalence

Le terme “argenterie” englobe un large éventail d’articles ménagers. Au-delà des couteaux, fourchettes et cuillères traditionnels, les assiettes en argent, les plats de service, les sucriers, les bougeoirs et les cadres photo sont considérés comme des objets de valeur en argenterie. Cette section élargit la perspective sur ce qui constitue des objets d’argent collectionnables et encourage une évaluation complète de vos biens.

Trésors Hérités : Naviguer dans la Valeur des Objets de Famille

En cas d’héritage, évaluer la valeur de vos couverts en argent implique plus que simplement compter les pièces manquantes. Cette section aborde la valeur sentimentale et historique attachée aux objets de famille, soulignant l’importance de prendre en compte ces aspects dans le processus d’évaluation. Elle guide les lecteurs dans l’évaluation de la valeur des ensembles incomplets dans un contexte plus large.

Le Rôle des Experts : Exploiter les Expertises Professionnelles

Bien que l’auto-évaluation soit précieuse, solliciter l’avis d’experts ajoute une couche de précision au processus d’évaluation. Cette section souligne le rôle des évaluateurs professionnels, tels que ceux de Brussels Gold Buying, dans la fourniture d’informations précises et détaillées sur la qualité, l’artisanat et la valeur marchande de vos couverts en argent massif.

Vendre Votre Argent : Processus Simplifiés et Expertises Gratuites

Pour ceux envisageant de vendre leurs couverts en argent, comprendre le processus de vente est essentiel. Cette section décrit les processus simplifiés proposés par Brussels Gold Buying, mettant l’accent sur la commodité de visiter leur bureau d’expertise ou d’utiliser le formulaire en ligne pour une évaluation gratuite. Elle vise à guider les lecteurs à travers les étapes de la vente de leurs précieux objets en argent.

Neem contact op met onze zilveren bestekexperts - Bruxelles Achat d`Or​