Diamanten Initiatie

Lees meer over de 4 C's van de kwaliteit van diamant

De vier meest populaire factoren die worden gebruikt om de kwaliteit van diamanten te meten, zijn slijpsel, kleur, helderheid en karaatgewicht. Klik op elke sectie voor meer informatie.

CUT

Cut-size- is de belangrijkste van de “vier C’s”. Het is belangrijk om meer te weten om de impact ervan op de schittering en sprankeling van de diamant te begrijpen, zodat u de beste stenen kunt selecteren.

KLEUR

Kleurloze diamanten zijn het populairst omdat ze ook de meeste
schittering geven. Ontdek hoe kleur een diamant beïnvloedt en hoe u de beste steen kiest voor uw budget.

KLAARHEID

De pure diamant zorgt voor meer sprankeling en is zeldzamer. Hoe u het beste niveau van helderheid-zuiverheid kan vinden, hangt af van uw budget.

KARAAT GEWICHT

De karaat is de meest fundamenteel van de “vier C’s”. Hoe groter de diamant, hoe zeldzamer en waardevoller ze zijn.

Invoering

De oorsprong van de diamant bevindt zich diep in de grond. Pure koolstof heeft gevolgen gehad vanwege druk en temperatuur. Zo stolde het door kristallisatie en werd het een diamanten rots. Vroeger heette hij Adamas, hij werd overal gezocht vanwege zijn zuiverheid en zijn lang leven. Het is inderdaad de hardste steen die er bestaat.  Kenners weten dat twee diamanten met dezelfde volumes niet dezelfde waarde hebben. Deze kenners zoeken dan ook naar kwaliteit in diamanten en om deze te kwalificeren zijn vier criteria doorslaggevend: kleur, zuiverheid, maat en gewicht.

Kennis over de ontdekking van diamanten is een lastig onderwerp, omdat niemand echt kan zeggen wanneer het voor de eerste keer is gezien. Tijdens het bewind van de farao’s symboliseerde deze edelsteen de zon die moed, vuur en waarheid betekent. We plaatsten het in het midden van het handvatkruis, de Egyptische hiëroglief “Ankh”. Dit woord heeft als definitie “leven”.

Vóór Jezus Christus in de 8e eeuw kwam een ​​nieuwe term genaamd “Adamas” naar het licht in Romeins-Griekse teksten. Deze naam betekent “onbedwingbaar” of zelfs onoverwinnelijk” vanwege de onvoorstelbare hardheid van de diamant. Volgens de Griekse mythologie transformeerde de god Chronos een jonge man die destijds Diamond heette in een edelsteen en zei dat de jonge man er ongelofelijk veel geluk en kracht mee bezat. Het vertegenwoordigt nu een wonderbaarlijk tegengif tegen vergif en slaagt erin de liefde van twee wezens te versterken die verenigd zijn door de heilige band van het huwelijk door alle misverstanden weg te nemen die kunnen ontstaan. Het beschermt tegen wilde dieren, angstaanjagende nachtelijke aanwezigheden en geesten.

Handel in India

In de 4e eeuw vóór Christus werd in India enige informatie gevonden in Sanskrietteksten. En volgens deze teksten hadden we het bewijs dat we op dat moment al diamanten op de markt brachten. Zo had de eerste keizer die over India regeerde, belastingen geheven op de exploitatie van diamanten die ze onder hen “vajra” noemden. Deze belastingen werden bepaald door een bedrag dat prominent in een manuscript werd weergegeven, zodat alle mensen ervan op de hoogte waren.

Ze hebben in hun tijd al gemerkt dat de diamant een heel erg harde steen is en van goede kwaliteit zodat ze er al belastingen ophieven. India was het eerste land dat diamanten produceerde en de kwaliteit van hun juweel is uiterst zeldzaam. Vandaag zijn de mijnen waarmee we de beroemde en unieke diamanten Koh-I-Noor, de Regent of de Orloff ontdekten, helaas uitgeput.

De efficiëntie van diamanten: goedheid en zuiverheid

De diamant is het symbool van goed en zuiverheid. De eerste beschrijving van Plinius de Oudere, een schrijver die leefde in de eerste eeuw vóór Christus, spreekt boekdelen over dit juweeltje. Hij noemt het een steen van grote waarde. Zijn schittering, zijn zuiverheid, de irisatie die hierboven is waargenomen vanwege de ontbinding van het licht, hebben aanleiding gegeven tot overtuigingen, zoals het verwijderen van alle mogelijke gevaren voor diegene die een groene diamant draagt.

Door deze onoverwinnelijkheid konden verschillende kooplieden, van wie de meesten indiërs zijn, een gewaardeerde schatting maken van de steen voordat ze deze aan de Romeinen verkochten. Het werd dus als een talisman beschouwd omdat het op dat moment nog geen eigen vorm had. En diamanten met perfecte vormen mochten het grondgebied niet verlaten, omdat ze bedoeld waren voor de hogere kasten, de brahmanen. De gekleurde stenen zijn dan meestal bedoeld voor de lagere kasten.

De diamant : medicijn of gif?

Tijdens de middeleeuwen zeiden de opvattingen veel goeds over dit juweel, onder andere dat een eenvoudige bevestiging van de diamant op een deel van het lichaam kwalen kon genezen. Vanwege deze overtuiging waren veel mensen verwoest als gevolg van indigestie van diamanten, die in plaats van genezen, de dood in de Renaissance teweegbracht. En dit bleek nog steeds te kloppen toen paus Clemens VII stierf terwijl hij een medicijn slikte dat was gemaakt van diamantpoeder. Tegen die tijd was het een gif geworden en begon het ernstige zorgen te maken aan het hof.

De diamant: macht en rijkdom

Door de eeuwen heen is het altijd aan de zijde naast de groten van deze wereld, zo werd het de steen van macht die de rijkdom en macht illustreerde van diegenen die het bezaten. Koning Francis I hield ervan om te paraderen in weelderige versieringen zoals zijn ketting met de 11 grote diamanten. En dankzij de reizende koopman Tavernier verzamelde koning Lodewijk XIV nog meer juwelen. Omdat de handelaar een kenner was van edelsteen en bovendien intelligent was, was hij de initiator van de geschiedenis van de beroemde Koh-I-Noor-diamant die hij kende tijdens zijn reizen.

Vervloekte diamanten

Volgens sommige opvattingen zijn er verschillende soorten diamanten waarvan wordt aangenomen dat ze pech brengen, zoals Sancy, Orlov, Regent en Hope. De bekendste als het om vloek gaat, is Hoop. Maar het is aan iedereen om deze legende al of niet te geloven.

Hoop : een vervloekte diamant

De Hope is een blauw gekleurde diamant met een gewicht van 45,52 karaat. Het wordt nog steeds als een vloek beschouwd omdat diegenen die het geluk hadden het te bezitten, tot hun tragische einde kwamen; zoals koning Louis, die het maar één keer droeg en stierf aan pokken, of de Amerikaanse juwelier die het kocht en failliet ging. Volgens de legende veroorzaakte de vervloekte diamant die Hope heette door zijn aanwezigheid ook de gigantische Titanic te zinken. Zo treft de vloek iedereen die in het bezit is van deze steen en blijft de legende bestaan. Deze zeer bijzondere diamant is vandaag te bewonderen bij het Smithsonian Institution in Washington.

Andere diamant de zwarte diamant

Hoe verrassend het ook mag lijken, er bestaat een verscheidenheid aan diamanten, “zwarte diamanten” genaamd, die alleen in de Centraal-Afrikaanse Republiek en Brazilië worden gevonden. Deze diamant, die “Carbonado” wordt genoemd, wat verkoold of verbrand betekent, heeft het uiterlijk van een klonterige houtskool met een kleur die varieert van grijs tot zwart met poreusheid.

Volgens de onderzoeken van Amerikaanse wetenschappers zijn deze diamanten van buitenaardse oorsprong. De onderzoekers baseerden hun proefschrift op de samenstelling van zwarte diamanten die geen oorsprong van kimberliet of vulkanisch gesteente bevatten.Ze waren nog steeds verbaasd toen ze zagen dat de steen geen enkel kristal bevatte maar een groep kristallen en dat de isotopische metingen niet overeenkwamen met die van andere diamanten.

De diamant, een technologie voor de toekomst

Omdat het een zeer hard materiaal is, is diamant transparant voor infrarood- en ultraviolette straling en is het zeer geleidend. Wetenschappers hebben een synthetische manier gevonden om het te reproduceren met behoud van zijn kenmerken. Het kan dus synthetisch worden gegenereerd door een vloeibaar koolstofmetaal te kristalliseren onder een druk van 50 tot 100 KB met een temperatuur variërend van 1800 tot 2300 K. De wereldwijde belangstelling nam toe toen werd ontdekt dat we polykristallijn kunnen produceren dankzij de afzetting van chemische stoffen: damp, waterstof en methaan. Dus uiteindelijk vonden we dezelfde eigenschappen als een natuurlijke diamant.

In feite wordt chemische dampafzetting verkregen op een vast oppervlak door de chemische reactie van een gas. Om diamant-films te maken hebben we daarom actieve koolstofdioxidemoleculen nodig. Het moet gezegd worden dat deze sector wordt gepromoveerd door zijn kostproductie en diverse ontwikkelingsmogelijkheden.

Alles samengevat, kom naar de Bruxelles Achat d’Or-boetiek om de diversiteit van diamanten te ontdekken, gaande van wit tot gekleurd, inclusief de meest geprezen diamanten. Je hebt een ruime keuze om over na te denken. Neem direct contact met ons op voor een aankoop of verkoop. U zult versteld staan ​​van de onberispelijke kwaliteit van onze stenen met onverslaanbare prijzen, want de beste prijs in alles is ons motto.